Findes der ret meget bedre end at tage på ferie og komme ud og opleve noget? Nej, sådan er der i hvert fald mange der har det, og efter alt for mange måneder med nedlukninger og lukkede grænser på grund af coronapandemien er det nu igen muligt at rejse ud i verden, i det mindste til en række europæiske feriemål men også enkelte oversøiske destinationer. Hvilken rejseform man skal vælge, afhænger både af rejsemålet, men også om temperament. Læs med her, hvor vi ser på tre klassiske måder at rejse på. 

Der findes naturligvis mange måder at rejse på, men nogle former er mere populære end andre, og ikke alle har mulighed for at rejse på meget specielle rejseformer. 

Camping, en udødelig klassiker 

Campingferier har altid været populært, nogle årtier mere end andre, men denne særlige ferieform appellerer altså til rigtigt mange mennesker. Her sætter man sig bare ind bilen, spænder vognen for og så kører man afsted med sin feriebolig. Har man små børn med, skal de naturligvis sidde i en autostol, og hvis man ikke har en i forvejen kan man undersøge markedet på https://autostol.dk/partner/concord/

Charterferie med alt inkluderet 

Siden de første charterfly i 1960’erne lettede for at bringe solhungrende danskere til eksotiske destinationer som Mallorca og Gran Canaria, har charterbranchen ikke set sig tilbage. Her er det hele ordnet for en og man behøver bare at møde op i lufthavnen med sin kuffert. De senere år er konceptet blevet udvidet med “all inclusive”, som betyder at alt mad og drikke er inkluderet, også is, drinks, kage og snacks. Det har vist sig at være en succes for især børnefamilier. 

Det frie liv som rygsækrejsende 

En anden klassiker, som nok heller aldrig går af mode, er at rejse med rygsæk og tage en dag ad gangen. Som backpacker lever man det frie liv og havde man nogle planer, kan man bare ændre dem og tage et andet sted hen. Her booker man overnatning og transport løbende og lever altså på alle måder mere frit end ved f.eks. en arrangeret pakkerejse, hvor både overnatning, udflugter og måltider ofte er planlagt ned til mindste detalje.  

Backpackerstilen appellerer især til den yngre generation som ikke bekymrer sig lige så meget om komfort som det lidt ældre segment, men i og med at ældre i dag er langt friskere og ved bedre helbred end tidligere generationer, ses der i disse år en stigning i pensionister, der vælger uafhængige rejseformer som f.eks. rygsækrejser.