Når først sommeren er kommet, og ferien så småt begynder at melde sin ankomst, er det tid for rigtig mange børnefamilier til at drage ud på årets sommerferie. Rigtig mange danskere flyver således også sydpå for at nyde solen, vandet og den sydeuropæiske mad i adskillige uger – og i den forbindelse kan der også være rigtig mange forældre som er både spændte og lidt nervøse over at skulle underholde børnene på en lang flyvetur. Derfor er det også en rigtig god idé som forælder at være i god tid med planlægningen og at forberede forskellige ting, inden man tager afsted, således at flyveturen kan komme til at forløbe så glat og nemt som overhovedet muligt. Det sikrer nemlig, at ferien kommer godt fra start, og at både børn og voksne kan få en behagelig flyvetur til den valgte feriedestination.

Hav styr på mad og drikke – og tag gerne ekstra med selv hjemmefra

  1. Hvis man rejser på charterferie, vil der som regel være inkluderet ét måltid eller flere undervejs på flyveturen, men det er ikke sikkert, at det hverken er noget børnene kan lide, eller at der er nok til, at de bliver mætte. Desuden kan mad være en rigtig fin adspredelse og altså tjene som underholdning, og derfor kan det også betale sig, at man har taget både mad og drikke med i sine overvejelser om, hvad der skal medbringes til selve flyveturen. Man kan for eksempel købe madkasser hvor der er plads til et køleelement, således at man kan medbringe små, lækre snacks, der er holdt dejligt kølige og derfor også optimale, og som man kan give til børnene, hvis de bliver sultne.
  2. Derudover er det også en godt tip at medbringe en tom drikkedunk eller vandflaske, som man kan fylde med vand, når man er kommet gennem sikkerhedstjekket, fordi man så ikke behøver at købe mange dyre vandflasker i lufthavnskiosken.

Planlæg forskellig former for underholdning – og gerne en overraskelse eller to

  1. Når man som voksen skal flyve med børn, hvad enten det er en kortere eller en længere tur, er det også et godt tip at have sørget for at planlægge lidt underholdning for børnene i forvejen. Det kan være at downloade en film eller et spil, som børnene kan hygge sig med, eller man kan have medbragt et fysisk, let transportabelt spil, som man kan spille sammen.
  1. Et fjerde tip vil være at have forberedt en overraskelse, eller måske endda flere til de lange flyveture, som børnene kan få, når timerne begynder at føles rigtig lange. Måske man har købt dem et nyt stykke legetøj eller en lille bog, som de ikke har set før, og som derfor både vil udgøre en god overraskelse og tage et godt stykke tid ud af den ellers så lange ventetid, fordi de vil have noget helt nyt og uventet at tage sig til. Det behøver dermed heller ikke at være så nervepirrende at skulle flyve med børn, det handler blot om at forberede sig.