USA står på mange danskeres liste over lande, de gerne vil besøge. Særligt trækker metropolen New York, men også mange andre steder er i høj kurs hos de rejseglade nordboere. Læs med her, hvor vi ser på fem ting, du ikke må glemme, når turen går til de forende stater. 

Du skal naturligvis huske dit kamera, din rejseguide, en god bog, tøj og et par sko, du kan holde ud at trave i, men herudover er der en række vigtige ting, du skal have på plads, inden du læner dig tilbage i flysædet og spænder sikkerhedsbæltet. 

Indrejsetilladelse 

For at kunne besøge USA skal du søge om indrejsetilladelse. Det sker gennem ESTA, og ved at foretage en søgning på ordene ESTA USA finder du hurtigt det sted, hvor du kan søge. Det foregår online, og svaret modtager du i din e-mail. 

Pas 

Det er logisk for de fleste at man skal have pas med, men har man udelukkende rejst i Schengen, kan man komme til at glemme det. Tjek i god tid, at dit pas ikke er udløbet og heller ikke gør det i seks måneder fra din afrejsedato, så er du sikker. 

Rejseforsikring 

Uanset hvor du rejser hen, med mindre turen går til et sted i Danmark, bør du tegne en rejseforsikring. Kommer du til skade på rejsen og har brug for behandling eller hjemtransport, skal du selv betale, hvis du ikke har en forsikring, og den slags kan løbe op i flere hundredetusinde kroner. Rejs derfor aldrig uden rejseforsikring. 

Billet 

En billet skal der naturligvis også til, ellers kommer man ikke langt. Når det gælder rejser til USA, kræves der ikke kun en udrejsebillet men også en gyldig hjemrejsebillet, så myndighederne er sikker på, at du har råd til at rejse hjem igen og ikke bliver der. 

Kreditkort og kontanter 

I USA kan man betale med kreditkort som VISA, Master og andre kort mange steder, så dit kort skal du naturligvis have med. Det kan dog også være godt at have lidt kontanter med sig til de små ting, for hvor man herhjemme kan betale for småting som en chokoladebar med sit kort, er det ikke nødvendigvis sådan i andre lande. Du kan derfor med fordel veksle lidt kroner til dollars inden afrejse og have nogle af dem i din håndbagage, så du har til for eksempel en taxa fra lufthavnen.