Hvis man som roadtrip-novice står for at skulle på roadtrip, kan det virke overvældende at finde inspiration til at planlægge turen. For hvor finder man egentlig de bedste tips? Det forsøger vi at give svar på i denne artikel.

Når man foretager en søgning på ”Roadtrip” på Google, får man straks adgang til mere end 60 millioner resultater. Så det kan være svært at skille skidt fra kanel, når man skal finde inspiration til, hvor man skal tage hen, hvad man skal pakke, og hvad man i øvrigt skal være opmærksom på før og under rejsen. 

Søg på destinationer med mulighed for biludlejning

Først og fremmest skal man jo beslutte sig for, hvor man vil hen. Det indsnævrer også antallet af henvisninger på Google, når man ved mere konkret, hvad man leder efter. Hvis man for eksempel vælger det klassiske roadtrip i USA, skal man både booke flybilletter og lejebil. Begge dele kan man heldigvis nemt gøres på nettet, og lejebil finder du bedst ved at sammenligne alle de største biludlejningsfirmaer på biludlejningsportaler som billigerebiludlejning.dk. Her kan du nemlig søge blandt 1.600 forskellige udlejningsfirmaer og finde lige den bil, som passer til dig. Du er garanteret lave priser, inkludering af skatter og afgifter, og så har du adgang til 24 timers kundeservice, hvis du har udfordringer eller spørgsmål undervejs. På deres side finder du også en miniguide til alle de destinationer, hvor man kan leje biler, inklusive de største byer, attraktive destinationer, du kan besøge samt fakta om landets størrelse. 

Bliv klogere af andres erfaringer

En anden måde, du kan finde inspiration på, er via blogs. Der findes en del blogs på nettet, hvor tidligere roadtrip-rejsende har ført dagbog undervejs og løbende fortæller om deres oplevelser, deres bedste anbefalinger, gode råd samt tips og tricks. Det vil naturligvis altid være en subjektiv oplevelse, om man for eksempel kan anbefale et sted eller ej, men til gengæld er det som regel ikke påvirket af reklamekroner eller anden form for reklame. Du kan også gå ind på rejsehjemmesider, som har private rejseanmeldelser og fora. På Tripadvisor findes for eksempel et særligt forum for roadtrips, hvor man både kan læse andres spørgsmål og kommentarer og selv stille spørgsmål til tidligere rejsende. Lonely Planet har også et forum, hvor du kan søge informationer og svar på dine spørgsmål. 

Den gammeldags metode: Bøger

Endelig er der den helt gammeldags måde at søge oplysninger på, nemlig gennem bøger fra biblioteket eller boghandlen. ”1001 Road Trips You Must Experience Before You Die” beskriver roadtrip-ruter og ting du skal opleve på roadtrips over hele verden. Hver side indeholder et væld af information som for eksempel distance, start- og slutsteder samt links til betalte digitale rutekort. Lonely Planet har naturligvis også udgivet en serie bøger om roadtrips, hvor udsnit også kan findes online på for eksempel billeje.info. Der findes bøger om generelle roadtrips på kontinenter som USA, Australien og Europa, men også specifikke steder som roadtrips på Amalfikysten på den sydlige italienske halvø Sorrento og en guide til roadtrips i Normandiet og D-Dagsstrande. Men der findes også specifikke Lonely Planet bøger om, hvordan man bedst tager et roadtrip, når man har børn med. Herudover er der rejsebøger, hvor der følger en rejsedagbog med, man selv kan udfylde. 

Det er en god idé at søge inspiration hos tidligere rejsende, men husk altid, at det vigtigt at I planlægger en tur, som passer til jeres behov og ønsker. Kopierer man bare en rute fra en blog eller hjemmeside, risikerer man, at ruten ikke passer i længden eller at man går glip af ting, man gerne ville have set i nærheden.