Vinteren byder på masser af spændende sportsrejser.

Vi i Danmark stod ikke allerforrest i køen, da der skulle uddeles klimaer rundt omkring i verden. Især ikke, når man tænker på at vores egne naboer, Sverige og Norge, har fået de kolde klimaer med sne og bjerge, som mange forbinder Norden og Skandinavien med. Heldigvis er der råd for at du kan kompensere for det manglende vinterklima. For landene er lige i nærheden, og hvorfor ikke udnytte det til en sportsrejse? Især i sommeren, hvor de gode tilbud ligger på lur kan det være en fordel at begynde planlægningen og fly til en sportsrejse i lidt mere kolde omgivelser.

Selvom mange forbinder en sportsrejse om vinteren med skiferie, så er der mange andre muligheder. Du behøver ikke tage til Frankrig sammen med alle gymnasieeleverne, der drikker sig fulde til afterski. Hvis du både vælger land og tidspunkt på rejsen omhyggeligt, så kan du få en fantastisk sportsrejse ud af det, i nogle helt fantastiske naturområder. Flere tager blandt andet på fodboldrejser for at opleve stemningen, når deres favorithold spiller. For det er ikke kun ski, der kan benyttes i vintertiden. Med vinterolympiaden som en reklamesøjle er der kommet langt mere opmærksomhed på de muligheder som eksempelvis helt almindelige ski kan give dig som rejsende sportsudøver. Eksempelvis er ”Powder”-skiture blevet mere populære. Erfarne skiløbere har ofte stiftet bekendtskab med denne disciplin på off-pisterne, hvor sneen ligger i driver. Dog er det ikke altid sikkert, at man kan komme til at opleve dem i eksempelvis Norge og Sverige. Ikke medmindre man søger ud mod lidt højere tinder og bjergtoppe. Der er flere muligheder for at komme på den slags ture, hvis du søger specifikt efter dem. Flere ski-bureauer arrangerer også ture til steder som Canada og Alaska, hvor sneen ligger i tonsvis, nærmest uberørt året rundt. Powder-skiing er langt hårdere for din core-muskler og lårmuskler, da du konstant er i bevægelse for at undgå at sidde fast. Det er derfor en skiform, der er blevet mere og mere populær blandt skientusiaster, der søger en udfordring på et nyt level.

Flere spændende sportsrejser i kulden

Det er dog ikke kun skiture, der kan give dig og dine rejseledsagere en fantastisk sportsrejse i minusgrader. Snowboarding har fået mere opmærksomhed med årene, takket være sportsbegivenheder som X-games og lignende. Især det yngre publikum har fået øjnene for sportsgrenen, der er enormt udfordrende på mange parametre. Både når det kommer til dine musklers ydelse undervejs, men også de stunts og tricks, der ofte er forbundet med et snowboard. Selv som begynder kan man hurtigt mestre et par simple tricks i løbet af relativt kort tid, således, at rejsen får lidt ekstra kulør. Endvidere er det mere udfordrende end almindelig alpin-ski, da kroppen konstant skal være i balance og bevægelse for at undgå fald og styrt på snowboardet.

Derudover er langrend begyndt at vinde flere fans i Danmark. Hvilket ikke er så sært, når man tænker på, at det er en af de sportsgrene, der giver den bedste all-round træning. Både for musklerne, udholdenheden og konditionen. Du behøver heller ikke være en ekspert for at nyde en tur på et par kilometre i de kolde sneomgivelser, da det er nemt at lære, men svært at mestre. Derfor er det en sport for det meste af familien, da alle kan være med og stadig få noget ud af det. Hvis du gerne vil holde formen ved lige i Danmark om sommeren eksempelvis, så kan man anskaffe langrendsski, bare med hjul. Således kan du trille rundt på de danske veje om sommeren, mens du bygger formen op til din næste sportsrejse mod de kolde vinterlande, langt oppe mod nord.

Vintersportsrejser er ikke bare for de rejsende, der er i fantastisk fysisk form. Det er en rejseform, der er inkluderende for hele familien, selv de af medlemmerne, der måske ikke kan udøve samme mængde motion som andre. Men så er det netop en fordel at være i egne, hvor klimaet er så meget anderledes, for så bliver det endnu mere hyggeligt at tage en spadseretur, eller lægge sig til rette i sofaen med en god bog, mens sneen glimter udenfor. Generelt kan det siges, at de fleste sportsrejser om vinteren kan variere meget i prisniveauer, alt efter hvilken familie I er, om I rejser som en gruppe eller hvis det bare er dig selv. Det kan både være de mere hyggelige rejser, men de kan også gøres intense, som f.eks. en Powder-tur, fodboldrejse eller noget helt tredje. Læs derfor godt op på lektien, når du booker fly til en vintersportsrejse.