Overvejer du om hvorvidt du skal tage hunden med ud at rejse eller ej? Der er mange ting der skal overvejes når man skal rejse i forhold til sin hund, og uanset om den skal blive hjemme eller om den skal med, kræver det lidt planlægning. Vi samler fordele og ulemperne ved at tage hunden med når du skal ud og rejse.  

Når man anskaffer sig en hund accepterer man også at man binder sig til et levende væsen, og man dermed påtager sig et ansvar. Derfor kan man ikke bare rejse, uden at man gør sig nogle overvejelser omkring sin hund rent praktisk.  

Overvejer du, om du skal tage din hund med ud at rejse? Der er nogle hunde, der bliver nervøse, når de skal rejse, særligt hvis de ikke har prøvet det før. Her er det en god idé at have noget legetøj med til dem, som kan hjælpe dem til at føle sig tryg. Læs mere her hvis du er på udkig efter noget nyt hundelegetøj. Tag gerne noget med hjemmefra som allerede er brugt. På den måde dufter den velkendt og vil virke beroligende på hunden.  

Hvad gør du med hunden hvis du ikke vil have den med ud at rejse? 

Hvis du ikke ønsker at tage din hund med på rejsen, skal man tage stilling til, hvordan man får hunden passet derhjemme imens man er afsted. Skal hunden passes af nogle, du kender eller måske et familiemedlem, eller skal den på en kennel?  

Det kan være svært at efterlade sin hund derhjemme, og I vil sikkert savne hinanden. Selvom det kan være lidt besværligt på nogle punkter at tage hunden med på rejsen, så er det tit en hyggelig oplevelse både for dig og hunden.