Langt størstedelen af os går til dagligt og drømmer os væk fra hverdagen og afsted på ferie. Men så snart vi lander i lufthavnen, og vi sidder med resten af de mennesker, som også skal afsted inden for de kommende par timer, ja så kan man hurtigt drømme sig op i business-loungen og drømme en den spinkle chance, der er for, at lige netop du skulle blive opgraderet til en bedre klasse, inden boardingen begynder. Chancen er der nemlig, og de fleste af os har vel hørt historier om, hvordan man kan være så heldig. Men det handler ikke kun om at være heldig. For held kommer til dem, som opsøger det. Og hvordan opsøger man bedst muligt chancen for at blive opgraderet? Det får du her 3 tips til.

Bliv ”Frequent-flyer” og kom forrest i køen

Alle luftfartsselskaber har et såkaldt” frequent-flyver”-program, som tillader deres tilmeldte kunder at optjene point. Disse point kan således blive brugt på blandt andet en opgradering, når du har fløjet nok gange eller nok kilometer med selskabet. Dette er måske den mest langsigtede løsning – men også den, som spiller mindst på at skulle være heldig nok til at blive opgraderet uden at være medlem. Med andre ord er det altid en god idé at blive medlem og flyve med samme selskab så meget som muligt.

Flyv med klasse, og chancen bliver større

Når medarbejderne i lufthavnen står over for en gate fyldt med trætte rejsende, som gerne bare snart vil frem til destinationen eller hjem til villaen, så er det altså ofte blandt disse mennesker, at en opgradering skal findes. Men de ved godt, at der er forventninger til de mennesker, som bliver opgraderet. De skal kunne passe ind på de dyre rækker, så chancen for, at du bliver valgt, hvis du sidder usoigneret og i en slidt fleece-trøje, den er nok ikke stor. Klæd dig derfor efter lejligheden, og kom endnu længere frem i rækken. Der skal ikke nødvendigvis det helt store til, men søg og køb alligevel blandt disse øreringe og guld øreringe inden afgangen, så du kan fremstå klar til en lidt mere formel flyvetur. Dette, kombineret med at du selvfølgelig er frequent flyer-medlem, vil øge chancen.

Opfør dig ordenligt og rejs klogt

Som du måske kan forstå, så handler det om at imødekomme chancen. Det betyder også, at du bør overveje, hvilke typer afgange og hvilke typer mennesker som typisk bliver opgraderet. Du vil uden tvivl – og af naturlige årsager – øge chancen for en opgradering, hvis du flyver alene eller i par. Ligeledes kommer man langt med at være flink og smilende. I sidste ende er det jo en anden levende person, som skal opgradere dig. Hvis du er træt og ubehøvlet, så lader den søde medarbejder nok bare helt være med at spørge dig. Sidste tip involverer desuden også at rejse klogt. Med dette menes der enten at komme meget tidligt, så du er den første, der bliver spurgt, eller at komme sidst, så de manglende indtjekninger først lige dér er blevet gjort op.