De fleste kender nervøsiteten over risiko for indbrud, når man skal ud at rejse. Mange af os er gode til at sikre hjemmet godt mod uvelkomne gæster, når vi er væk fra hjemmet i en længere periode. Men at sikre hjemmet mod indbrud kan gøres på mange forskellige måder, som du måske ikke lige har tænkt over.

Uanset, om du skal ud at rejse i flere måneder, eller om du blot skal være væk i en weekend, så kan du gøre en masse smarte ting, inden du forlader hjemmet. På den måde kan du rejse afsted med ro i sindet, så du ikke skal bekymre dig om stjålne værdier, når du bare skal nyde din ferie.

Læs med herunder, og bliv klogere på de gode råd mod indbrud.

Hvad siger eksperterne?

Da vi skulle skrive denne artikel snakkede vi først med låsesmeden på Sjælland Bagger Låse & Alarm A/S, da de lige nu kører en kampagne på omkring indbrudssikring i forbindelse med at dansker tager på ferie.

Bagger Låse har udarbejdet en infografik med 17 gode råd mod indbrud, og det er et godt sted at fortsætte efter at du har læst nedenstående gode råd.

Sæt posten på pause

En overfyldt postkasse eller brevsprække er et tydeligt signal om, at der ikke er nogen hjemme. Gør det sværere for tyven at gennemskue, og bed din nabo om at tømme din postkasse for dig. Er der ikke mulighed for det, så kan du også kontakte Post Danmark og få dem til at opbevare din post for dig, mens du er på ferie.

Tænk på alle indgange til hjemmet

Det er ikke altid nok at udstyre dørene med gode låse. Det kan være en god idé at montere en lås på alle vinduer, så det bliver endnu sværere for tyven at komme ind. Derudover er det en god idé at låse de indvendige døre, så det er sværere for indbrudstyvene at bevæge sig rundt i huset, hvis de alligevel er kommet ind.

Få det til at ligne, at der er nogle i hjemmet

Der er mange gode råd mod indbrud, der så simpelt handler om at få det til at se ud som om, at der er aktivitet i hjemmet. Du kan eksempelvis få naboen til at bruge din skraldespand, mens du er væk.

Du kan også, hvis der er mulighed for det, få en af naboerne eller en ven til at parkere deres bil i din indkørsel, mens du er væk. Derudover kan du også få folk til at slå græsset for dig eller skovle sne foran hjemmet.

Her kan det også være smart, at lade være med at rydde op, inden du tager på ferie. Alle disse ting giver indbrudstyvene en idé om, at der er nogle hjemme, og at det nok er smartest at blive væk.

Vis hjemmet frem, som var der intet at skjule

Det kan være en god idé at lade gardiner være trukket fra, så indbrudstyvene kan se ind i det hjem. Husk derfor at gemme værdigenstande væk, så det ikke ligner, at der er noget at komme efter .

Vent med de sociale medier

Bruger du dine sociale medier, mens du er på ferie, kan du være med til at tippe tyven om, at du ikke er hjemme. Vent derfor med at lægge de fede feriebilleder op, til du er kommet hjem igen.