Tasken er pakket, passet er fornyet, og turen går sydpå. Alt stress og jag fra hverdagen kan for en stund lægges på hylden, og den skal bare stå på afslapning i sydens sol. Du lever måske et aktivt liv herhjemme i Danmark, men du tænker, at du godt kan tillade dig selv et par friheder – du er jo på ferie, ikke? Selvom det måske kan være fristende bare at smide tøjlerne fuldkomment i forhold til kost og motion, kan dette være en dyr fejl at begå.

Nemt at “falde i”

Du bruger måske meget tid og energi i hverdagen på at holde formen ved lige og måske endda tabe dig. Hvis du beslutter dig for at holde en pause på ferien, kan du godt regne med at skulle starte forfra igen, når du kommer hjem. Kroppen er nemlig ikke til pauser. Den er ligeglad med, at du har betalt gode penge for at komme til en sydhavsø. Den er ligeglad med, at du jo ”kun er på sommerferie én gang om året”. Holder du ikke formen og din kost ved lige, er det som at trykke på ”reset” på dine fremskridt.

Er der så slet ikke plads til at slappe af og nyde stranden? Jo, selvfølgelig er der det. Selvom ovenstående afsnit måske kan virke lidt intimiderende, kan du være helt rolig. Der er nemlig råd for det. Du har jo ferie, og det vigtigste ved en ferie er, at man kommer helt ned i gear. Dette betyder dog ikke, at man bare kan slukke for alt, der hedder motion og gode spisevaner.

Plads til at nyde livet – men pas på!

Selvfølgelig skal du prøve de lokale, usunde specialiteter, og selvfølgelig skal du have en kold øl eller tre. Der findes nemlig en smutvej. Ved at tilpasse din træning og spisevaner til din ferie, kan der være billige point at hente. Man kan eksempelvis gå til stranden og til byen i stedet for at tage en taxa eller bus. Man kan løbe til bageren om morgenen, før det bliver alt for varmt. Man kan supplere sin kost med kosttilskud, som kan sørge for, at du får alle de nødvendige næringsstoffer, kroppen har brug for. Har feriedestinationen et fitnesscenter, kan du aftale med dig selv, at du giver dig selv lov til en ekstra kugle is på stranden, hvis du får trænet et ekstra kvarter.

Mangler du lidt mere hjælp til, hvordan du undgår at nulstille hele din træning på ferien, så tag et kig på http://www.kosttilskud.dk/. Her finder du gode artikler, som kan hjælpe dig på ferien og i hverdagen. Artiklerne omhandler alle træning og sundhed. Som navnet på siden også antyder, handler siden også om kosttilskud. Er man ikke inde i faget, kan dette marked godt være en jungle at finde rundt i. Hvilke kosttilskud skal man vælge til hvilket formål? På siden vil du få svar på dette samt en masse andet omkring træning, kost og sundhed generelt. Så pak motionstøjet med i tasken, når du skal på ferie, og din krop vil takke dig, når du vender hjem til hverdagen igen.