Uanset om du skal afsted på din første jagtrejse, eller du ikke har tal på, hvor mange rejser du har været på, er det altid en god ide at få skabt et overblik over de ting, der skal pakkes. Afhængig af hvilken jagttype du har valgt, er der forskellige ting, du bør medtage. Der er dog altid flere gængse ting, du bør huske, da disse kan have betydning for din jagtperformance. Dette er blandt andet gældende for cargobukser. Læs med i denne artikel og få et overblik over, hvor du skal begynde, og hvad du mangler.

Forberedelser du bør gøre dig inden pakning

Inden du overhovedet begynder at pakke din rejsetaske, bør du sørge for at have indkøbt jagtammunition, så du ikke pludselig står uden og dermed ikke kan nedlægge det udsete dyr.

Derudover bør du have efterset samt klargjort din riffel, så du ikke står med en riffel, der ikke virker optimalt. Dette kan både have betydning for skydningen af et dyr, samt være til fare for både dig og de andre jægere.

Hvis du skal flyve til din rejsedestination, bør du være ekstra opmærksom, når du skal transportere dine våben. Der er nemlig mange regler, du bør kende til. Disse afhænger dog af, hvilket flyselskab du har valgt. Reglerne for de pågældende lufthavne og flyselskaber kan du finde på deres hjemmesider.

Vigtigste beklædning 

Når du skal pakke til din jagtrejse, bør dit udgangspunkt være at begrænse dig så meget som muligt. Det er ikke altid, at det er så let at rejse på en jagtrejse, men tre par bukser og tre skjorter bør være passende, da du ofte har mulighed for at vaske dit tøj. Derfor bør du ikke begrænse dig på kvalitet.

Dine jagtbukser kan med fordel være et par cargobukser. Cargobukser består af en del lommer, hvilket er praktisk for dig som jæger, når du er ude i felten. Farverne bør selvfølgelig være mørke eller afdæmpede. Udover et par bukser til jagt kan du med fordel også medbringe et par cargobukser til fritid. Via Army Star kan du finde lige præcis de cargobukser, der passer til dig.

Hvis du skal rejse til et varmt land, kan det være en fordel at vælge et par cargobukser i bomuld samt med aftagelige ben. Bomuld er det klart mest behagelige og mest praktiske materiale i forhold til svedproblemer. Derfor bør dine skjorter også være i bomuld.

Du bør medbringe to par støvler og dertil mindst tre par uldsokker. Det er vigtigt, at dine støvler har en stiv sål samt en god ankelstøtte, da du derved mindsker risikoen for ankelskader. Desuden kan det være en fordel med halvlange skafter, hvis du kommer til områder, hvor der er mange klipper eller en anden form for ujævn overflade.

Husk desuden et varmt sæt undertøj, da det er meget bedre at kunne tage en trøje af fremfor at mangle en.

Alverdens dokumenter

Når du tager afsted på din rejse, er det vigtigt, at du har styr på alle dine dokumenter, da der er flere, som er lovpligtige at medbringe. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det have betydning for din jagttilladelse i det pågældende land.

Du bør, uanset hvilket land du rejser til, huske dit pas, sygesikringsbevis, kørekort samt forsikring. Derudover bør du medbringe din danske våbentilladelse, dit jagttegn og våbenpas. Du skal ligeledes medbringe dit jagttegn samt våbentilladelse til det land, du rejser til.