Kom på ferie billigst muligt

Ferie og udlandsrejser betragtes i dag næsten som en menneskeret, og langt de fleste kan sagtens komme på ferie hvert år, hvis der prioriteres rigtigt og planlægges lidt strategisk – også selv om budgettet ikke giver det store råderum. Læs med, og få et par tips til, hvor der kan spares.

Afbudsrejser kan være genvejen til en billig ferie

Kender du en smule til rejemarkedet, har du sikkert stødt på begrebet afbudsrejser. Her er der tale om, at en rejse i forvejen har været booket og betalt, måske endda med både flybilletter, hotelophold og guidede ture. Desværre er livet ikke altid lige forudsigeligt, og der kan opstå pludselig sygdom eller andet, som forhindrer den oprindelige køber i at gennemføre turen. Den oprindelige køber har måske købt en afbudsforsikring med, og kan derfor få sine penge tilbagebetalt.

Så står rejseselskabet pludselig med både ledige pladser i flyet og ledige hotelværelser, og typisk opstår situationen kort tid for ferien skulle løbe af stablen. Den færdige rejse vil derfor typisk blive udbudt med klækkelig rabat, for selv om der måske ikke kan tjenes på salget, kan en del af udgifterne i det mindste dækkes ind. Desto tættere på afrejsedato, desto større rabatter.

Afbudsrejser er bestemt ikke for alle, men er du eventyrlysten og ret fleksibelt indstillet helt generelt, kan afbudsrejserne være din genvej til en særdeles billig ferie. En del rejseselskaber annoncerer med disse rejser direkte på hjemmesiden, men ellers kan du med fordel bruge en af de mange rejsesøgemaskiner, der samler den slags tilbud og præsenterer dem i søgbar form.

Book din rejse gennem et mindre bureau

Rejsebranchen er for så vidt ikke meget anderledes end så mange andre brancher. De store kendte udbydere har et brand, og kan derfor slippe afsted med at tage en forholdsvis høj pris for produktet. Mindre selskaber er derimod nødt til at kunne tilbyde noget ekstra for at komme i søgelyset, og det er typisk en bedre pris eller andre fordele. Kast for eksempel et blik på www.toptours.dk, som tilbyder en del rejser til mere eksotiske rejsemål – og til særdeles skarpe priser.

Gambling betaler sig ofte

Hører du til dem, der har lidt is i maven og kan tage udfordringerne, som de kommer, kan du overveje at gamble lidt med indkvarteringen på din ferie. Bestiller du ferien uden hotel, kan du ofte være heldig at få et ekstra billigt hotelophold lokalt, fordi der måske er afbud eller på anden måde mangler belægning. Tricket lykkes ikke altid, men der kan være mange penge at spare. En variant af tricket er at booke et dårligt hotelværelse, og så satse på muligheden for at få det opgraderet gratis, når du når frem. Igen er der intet, der er sikkert, men ofte vil der være ledige værelser af bedre standard, og mange hoteller vil være villige til at opgradere billigt eller helt uden beregning, så du får en god oplevelse og forhåbentlig vender tilbage.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *