Malaga er en havneby i Andalusien i det sydlige Spanien. Byen ligger på Costa del Sol kysten. Det er en dejlig feriedestination. Dejlig varmt og lækkert. Når du endelig er der nede kan du kombinere en strand ferie med en aktiv ferie. Der er lidt til hvert. Du kan nyde de lækre strande og solen, du kan gå på opdagelse i byen og du kan nyde forskellige museer og blive kulturelt beriget.

De fleste mennesker elsker ferier, men det er ikke altid lige til. Når du endelig har fået sparet op, taget fri fra arbejde, fået kufferten pakket skal ferien nydes. På hjemvejen er du totalt ladet op til at vende tilbage til dagligdagen med arbejde, skole, forældre og børn. Men til tider kan en overraskelse vente dig, når du ankommer til lufthavnen – dit fly er forsinket, måske nogle timer andre gange nogle dage. Der kan være mange årsager til dette. Typisk vil flyforsinkelser skyldes enten strejke i flyselskabet eller vejrforholdet der gør det farligt at flyve. I sådanne tilfælde får du typisk af vide at du må vente – i tilfælde af en længere forsinkelse vil de fleste flyselskaber indlogere dig i lufthavnshoteller.  Det er ikke så dårligt. De fleste lufthavnshoteller i Malaga har det meste, nok ikke en pool men restaurant og relativ nem adgang til byen.

Hvis flyet forsinkes

Du skal hjem fra ferie og flyet er forsinket, for guds skyld gå ikke i panik og det nytter heller ikke noget at blive sur. Flyet kommer ikke op af flyve af den grund. Det bedste du kan gøre er at komme i kontakt med dit flyselskab. De fleste flyselskaber sørger for overnatning. Når du ved lidt mere om situationen kan du også fornemme lidt om du kan nå arbejdet til tiden, hvis du ikke kan, er det nok en god idé at give arbejdspladsen besked hurtigst. Derefter bør du bare nyde dine ekstra feriedage.

De fleste lufthavne har direkte metro, taxa eller busser. Du kan benytte dig af de offentlige transportmidler også kan du udforske området. Du får måske ikke mulighed for at sole dig mere, men du får mulighed for at udforske de tætteste byer. Malaga er en historisk by, du kan blive klog på byens historie. Malaga blev grundlagt af fønikerne før Kristus. Hvis historie ikke er noget for dig, kan du udforske byens historiske side. Verdensberømte Pablo Picasso er fra Malaga. Du kan besøge hans Museum som for øvrigt er blandt de største turistattraktioner i Malaga. Besøget Picasso-museet og bliv klogere på Picasso og farver.

Hvis du ikke vil det kulturelle og historiske kan du besøge gadens mange shopping gader. Malaga er kendt for sin vinhandel og olivenproduktion. Du kan smage dig frem og finde den perfekte gave til nogle venner eller bare til dig selv. Mens du shopper rundt i de forskellige vinhandler og olivenhandler og du får øje på nogle flotte kirker, så husk lige at det godt kan være et af de historiske katedraler.

Smil – også når dit fly forsinkes.