Vi kender nok alle den omfattende procedure, man skal igennem, når man skal flyve. Og selvom vi har været det igennem flere gange, kan det være svært at huske, hvordan man pakker korrekt. I denne artikel har vi fokus på, hvordan man på bedst mulig måde pakker smykker, hvis man rejser med bagage. For der er mange forhold at tage i betragtning, når man skal pakke nogle af de ting ned i en lukket kuffert, man holder allermest af.
Læs videre – og få at vide, hvordan du skal håndtere dine smykker, når du skal flyve.

Ingen smykker i den indtjekkede bagage

Hvad end du flyver med lowfare-flyselskaber eller et af de dyrere selskaber, er det en klar anbefaling, at man ALDRIG har smykker i den indtjekkede bagage. Smykker hører nemlig til kategorien ”værdigenstande”, og den klare anbefaling skyldes, at man kan have svært ved at få sine værdigenstande erstattet, hvis man i værste fald skulle miste sin bagage. Det sker selvfølgelig uhyre sjældent, men da der er en reel risiko, er det derfor en god idé, at man ikke lader sine smykker ligge i en kuffert til indtjekning. I stedet er det en bedre idé at have alle sine smykker på sig under rejsen. Det er klart den bedste metode til at undgå at miste dem, og det er da heller ikke noget problem at komme igennem sikkerhedskontrollen med smykker på. Alternativt kan man putte dem i sin lomme eller i den medbragte håndbagage. De fleste lufthavne tilbyder også små poser til opbevaring af smykker under rejsen.

Derudover anbefales det, at man har sine smykker forsvarligt opbevaret under hele rejsen. Har man således købt smykker i en af de toldfrie butikker – eller købt smykker online – vil den ideelle løsning være, at man lader dem blive i den emballage, man får med, når man får smykkerne udleveret. Lufthavnen og hele rejseprocessen kan nemlig både være stressende og opmærksomhedskrævende. Det er derfor rart, at man ikke skal bruge unødig energi på at holde styr på sine smykker.