Der er ikke længere lang tid til vinterferien, og rigtig mange danskere begynder allerede nu at planlægge, hvor turen skal gå hen. Der er rigtig mange gode grunde til at sætte sig ind i bilen og køre afsted fremfor at købe dyre flybilletter. Det giver nemlig en fantastisk frihed at have bilen med på ferie, da man let og hurtigt kan komme fra A til B og tage impulsive beslutninger undervejs på turen. Men hvor skal turen gå hen? Og hvordan sikrer man sig, at bilen kan klare den lange køretur? Læs videre, og bliv meget klogere på netop disse ting.

Step 1: find den perfekte destination

Der findes et væld af fuldkommen fantastiske destinationer at besøge i vinterferien. Det er naturligvis ingen hemmelighed, at rigtig mange danskere vælger at køre til en af de mange steder, der byder på ski, sne og kolde øl. Men det er ikke alt, Europa har at byde på i vinterferien. Der er nemlig mange skjulte vinterperler rundt i hele Europa, og en tur til enten vores svenske naboland vil med garanti fyre op for hyggen eller en tur til Estlands storslåede hovedstad Tallinn, der er utrolig smukt og charmerende i vinterhalvåret. Du kan læse meget mere om fantastiske destinationer i Europa lige her.

Step 2: klargør bilen

Når I har fundet den ideelle rejsedestination for jer, er det vigtigt, at I tjekker, om bilen kan klare den lange køretur samt overholder de regler og lovgivninger, der findes i andre lande i Europa.

Først og fremmest er det vigtigt at få monteret vinterdæk på bilen, hvis ikke man allerede har gjort det. Her skal man tjekke, om dækmønstret lever op til de lovmæssige krav, der er i det gældende land. Det er nemlig dit eget ansvar at sørge for, at bilen lever op til de lovmæssige krav og standarder, der findes. Der er eksempelvis forskellige regler om udstyr til vinterkørsel, blandt andet frostsikker sprinklervæske, snekæder og krav om at medbringe snerydningsudstyr. Hvis du opdager, at din bils dæk ikke lever op til de lovmæssige krav, kan du gøre klogt i at investere i nye vinterdæk til bilen.  Så kan du være helt sikker på, at du ikke ender med at få dyre bøder.

Step 3: det skal du medbringe

Når destinationen er fundet, og bilen er klargjort, er der naturligvis en lang række andre praktiske ting og sager, I skal have styr på. Du skal blandt andet huske bilens originale registreringsattest og Det Grønne Kort, som beviser, at din bil er ansvarsforsikret (er dog ikke obligatorisk). Derudover skal du huske Miljømærke, hvis I skal Tyskland og naturligvis også have styr på jeres rejseforsikring. Og hvis I har børn med i bilen, kan det være en utrolig god idé at pakke godt med underholdning, så de kan blive beskæftiget under hele køreturen.

Nu er det blot at starte jagten på jeres rejse i vinterferien, så I kan nyde et velfortjent frirum. Husk dog at hav styr på alle de praktiske ting og sager, så jeres ferie bliver så afslappet som overhovedet muligt.