Skal du på kør-selv-ferie i Europa til vinter? Find gode råd om vinterkørsel her

Car vacation

9 måneder siden

By : Flyveplan.dk 0 Comments Rejsefifs
Rigtig mange danskere vælger hvert eneste år at tage på skiferie til et europæisk land i de kolde vintermåneder. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at en sådan ferie kræver, at man har styr på en hel del ting, i og med at skiferie ofte er lig med vådt føre og sne. Du vil her i artiklen blive introduceret for forskellige gode råd, så du bedre kan forberede dig på vinterkørsel.

Først og fremmest bør du uden tvivl få din bil tjekket hos en automekaniker. Et sådant tjek bør bl.a. omfatte et tjek af bilens bremser, låse, viskerblade, batteri, kølervæske, sprinklervæske og bremsevæske. Ydermere bør bilens dæk naturligvis også blive gennemsøgt, og man skal i forbindelse med dette huske på, at man naturligvis skal have vinterdæk på sin bil, inden man tager på skiferie. Du finder et stort udvalg af gode og solide dæk lige her på siden.

Husk altid at køre efter forholdene


Når man skal på kør-selv-ferie til et europæisk land i vintermånederne, er det desuden vigtigt, at man naturligvis altid sørger for at køre efter forholdene, og at man kører fornuftigt og tager hensyn til de andre billister i trafikken. Ydermere kan det være en rigtig god idé, at man sørger for at komme afsted i god tid, eftersom det normalt tager længere tid at komme frem, når der er glat og sne på vejene. Det skal desuden nævnes, at man bør være ekstra opmærksom på at give tegn i god tid, når man eksempelvis skal skifte vognbane eller svinge, så de andre biler har god tid til at reagere. Endelig bør man naturligvis også altid sørge for, at både lygter og ruder er fuldstændig frie for is eller sne, inden man sætter sig ind i bilen.

Det bør du medbringe til særlige nødsituationer   


Du bør desuden være godt forberedt på eventuelle uheld og nødsituationer, da det sagtens vil kunne ske, at man ender med at sidde fast i en stor snedrive eksempelvis. I situationer som disse er en lommelygte, skovl og isskraber fuldstændig uundværlige, hvorfor man lige så godt kan sørge for, at dette altid ligger i bilen i vinterperioden, så man altid er på den sikre side. Herudover kan det også være en rigtig god idé at have nogle tæpper liggende i bilen, og ydermere bør man inden afgang kode telefonnummeret ind på vejhjælp på sin mobiltelefon.

Sørg for at være så godt forberedt som overhovedet muligt 


Kør-selv-ferier i Europa om vinteren er altid lig med slud, vådt føre og sne, og man kan derfor lige så godt tage disse forskellige råd til sig, så man kan være så godt forberedt som overhovedet muligt. Selvom det altid er rart at tage af sted på ferie, er der nogle særlige ting, man skal være opmærksom på om vinteren, da det ellers vil kunne gå meget galt. Sørg derfor for at tage et smut forbi mekanikeren til et vintertjek, og tag de førnævnte forbehold til dig, så du kan være så godt forberedt på vinterkørsel som overhovedet muligt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

4 gode tips til at flyve med børn
11 måneder siden 0 Comments

Når først sommeren er kommet, og ferien så småt begynder at melde sin ankomst, er det tid for rigtig mange børnefamilier til at drage ud på årets sommerferie. Rigtig mange danskere flyver således også sydpå for at nyde solen, vandet og den sydeuropæi...

Pas på dine penge når du rejser
1 år siden 0 Comments

Når man tager til det set store udland, så er det meget vigtigt, at man sørger for at passe godt på sine penge. Der er desværre ikke så meget vi kan gøre ved det, men man kan altid se på lang afstand, om det er en dansk turist, der kommer gående. Om...

Jagtrejse: Her er, hvad du skal have med
8 måneder siden 0 Comments

Uanset om du skal afsted på din første jagtrejse, eller du ikke har tal på, hvor mange rejser du har været på, er det altid en god ide at få skabt et overblik over de ting, der skal pakkes. Afhængig af hvilken jagttype du har valgt, er der forskellig...