Hvis du godt kan lide at rejse, er det en god ide, at du også lader det afspejle i din indretning af dit hjem. Det er med til at gøre, at dit hjem bliver langt mere personligt – og et personligt hjem er altid hyggeligt og behageligt at opholde sig i. Vi kommer her med fem bud på, hvordan du kan lade din rejselyst komme til udtryk i dit hjem.

Plakat med verdenskort

Det er efterhånden blevet en klassiker i mange hjem at have en plakat med et verdenskort hængende på væggen. Det er en flot udsmykning af dit hjem, men er også en god måde at vise din passion for verden og det at rejse. Med en lækker verdenskort plakat får du nemt udfyldt det hoppe hul på væggen med en flot udsmykning.

Souvenirs

En anden god måde at vise din rejselyst er selvfølgelig, at du tager souvenirs med hjem fra de steder, hvor du har været. De kan stå som små nipsgenstande rundt omkring i for eksempel vindueskarmen og på reolen. Souvenirs forbindes ofte med noget taggy, men det behøver de bestemt ikke at være. Der findes i dag en række forskellige souvenirs.

Kunstværker fra hele verden

Et kunstværk kan man også kalde en souvenir, men vi har valgt at give dem deres egen kategori. Du kan nemt finde en plakat, et maleri, en skulptur eller lignende, som du gerne vil have med hjem fra dine rejser. Det er med til at gøre, at dit hjem får et personligt præg med kunst fra dine rejser. I udlandet kan finde noget anderledes, men også flot kunst som vil falde mere i din smag, end det som du kan finde herhjemme.

Tekstiler fra fremmede lande

I mange lande laver de tekstiler og bruger farver og mønstre på en helt anden måde end vi gør herhjemme i Danmark. Det er en god mulighed for dig for at tage hele verden med hjem i stuen. Tekstilerne kan du for eksempel bruge til at hænge op på væggen i stedet for et maleri. Du kan bruge dem som et gardin til et vindue eller i en døråbning mellem to rum. Du kan bruge dem som et sengetæppe eller et tæppe på gulvet. Du kan også sy pudebetræk af dem og have dem liggende i sofaen. Selvom det bare er et stykke stof, når du køber det, kan det altså blive til mange forskellige ting derhjemme.

Tag møbler med hjem, hvis du kan

Hvis du har en lille rullekuffert med, er det ikke sikkert, at du lige kan finde plads til en kommode i den. Hvis du er på ferie i bil i Europa, er det muligt, at du kan finde plads til en lampe, et spejl, en hylde eller et andet mindre møbel. De ting er også en god mulighed for at give dit hjem et personligt præg med ting fra hele verden.