Thailand er et af de mest velfungerende lande i Sydøstasien. Alligevel kan infrastrukturen på ingen måde sammenlignes med den danske. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad der er værd at vide om den thailandske infrastruktur, når du skal på ferie i Thailand. Læs med her og gør din ferie lidt lettere.

Tag gerne en tuktuk – men kun for oplevelsens skyld

Rundt omkring i hele Asien findes de såkaldte tuktuks. Det er en scooter med en vogn bagpå, som du kan sidde i. Prisen er ikke afgjort af en taksameter, men aftales indbyrdes med chaufføren. Oftest vil en tuktuk være dyrere end en normal taxa. Det vil ikke være dyrt i forhold til danske priser, men en lokal taxa vil være billigere. Alligevel bør du ikke snyde dig selv for en oplevelse i en tuktuk. Det er både kulturelt, sjovt og til tider en smule farligt.

Bangkok er epicenter for det meste

Hvis du skal rundt i Thailand, kan du med fordel booke flybilletten til Bangkok. Bangkok har en relativ central placering i landet, og fra hovedstaden kan du komme mod nord, nordøst, øst eller syd med bus eller tog. Thailand har nogle fine togforbindelser, og der er også masser af busselskaber, som gerne vil sælge dig en bustur til Chiang Mai, ferieøerne, Cambodja, eller hvor turen ellers går hen.

Pas på – særligt i de store byer

Trafikken i Bangkok og de andre større byer i Thailand er kaotisk. Problemet prøves at løses ved at udbygge infrastrukturen, men det hjælper ikke, da Bangkok er en by, der spreder sig i en ukontrolleret fart. Det har resulteret i, at Thailand ligger meget højt på listen over folk, der dør af trafikuheld pr. 100.000 indbygger.

Hvis du tænker dig godt om og er påpasselig, vil der ikke ske noget, og selvom tuktuk- eller taxaturen kan virke kaotisk og farlig, så er de lokale indbyggere vant til at køre i tæt, tæt trafik hver eneste dag.

Mange flyforbindelse til Thailand

Thailand råder over en del lufthavne. Der findes to i Bangkok, en i Pattaya, en i Phuket, en i Chiang Mai, en i Surat Thani og et par stykker mere. Den mest benyttede er udenrigslufthavnen BKK i Bangkok, som et kæmpe milliontal besøger årligt. Hvis du skal på afslapningsferie i syden, er det smartest at tage en afgang med slutdestination i Phuket, Pattaya eller Surat Thani. Skulle det ikke være muligt, er der som tidligere nævnt gode afgange med både tog og bus fra Bangkok.